Wie ik ben en wat ik doe


Binnen mijn werk in het onderwijs, maar ook in mijn privéleven zag ik vaak bepaalde patronen en gedragingen terugkomen bij mensen. Met luisteren en goede vragen stellen kwam ik vaak ver om mensen inzicht te bieden of om ze verder te helpen, maar voor mijn gevoel soms net niet tot de kern. Om hier een stap verder in te komen en te kunnen onderzoeken wat er werkelijk speelt, ben ik mij gaan verdiepen in het systemisch werken. Dit bleek voor mij de sleutel te zijn om meer te kunnen 'zien' en om mijn gevoel beter te kunnen duiden. Hier ontstond dan ook de basis voor mijn werkwijze.

 

Ik doe mijn werk vanuit een open en nieuwsgierige houding. Ik maak gebruik van mijn eigen intuïtie en verschillende methodieken vanuit het systemisch werken en de transactionele analyse. Ik werk bijvoorbeeld met familie- en organisatieopstellingen, tekeningen, tijdlijnen of stambomen en doe oefeningen vanuit het systemisch coachen.

 

Op mijn website kun je informatie vinden over de wijze waarop ik mijn werk doe en wat mijn aanbod hierin is. Ook organiseer ik geregeld themadagen. Deze zijn te vinden bij "activiteiten".