Binnen het gezin

Scheiding, co-ouderschap, samengesteld gezin

Wanneer je net getrouwd bent denk je over het algemeen nog niet aan scheiden en ga je er vanuit dat je heel gelukkig zult zijn met elkaar. Maar er kunnen omstandigheden zijn waardoor een scheiding er zit aan te komen, je in scheiding ligt of al een poos gescheiden bent. Een scheiding heeft veel impact op jouw leven en ook op dat van jouw kinderen. Soms weet je verstandelijk wel hoe je ermee om zou moeten gaan, maar zorgen je emoties ervoor dat de dingen heel anders gaan. 

Wanneer je kinderen hebt kan er sprake zijn van co-ouderschap en misschien leef je wel in een samengesteld gezin. Zowel co-ouderschap als het leven in een samengesteld gezin kunnen vraagstukken opleveren. Die kunnen praktisch zijn, over verantwoordelijkheden gaan, maar ook te maken hebben met gevoelens van jou, je nieuwe partner en jouw kinderen. 

Ik denk graag met je mee over alle praktische vraagstukken, luister naar alles wat je kwijt wilt hierover. Ik kan zorgen voor nieuwe inzichten en handvatten geven om hiermee om te gaan. 


Leven en omgaan met een gezinslid waarbij sprake is van  ziekte, overlijden, traumatische ervaringen, problemen of een stoornis

Wanneer er iets speelt bij een van de gezinsleden (zoals ziekte, overlijden, traumatische ervaringen, problemen of een stoornis) dan heeft dat impact op het hele gezin. Doorgaans gaat er veel aandacht uit naar de persoon waar iets mee aan de hand is. Maar vaak hebben ook de overige gezinsleden baat bij een stukje begeleiding. De meeste mensen zullen bij heftige periodes in hun leven overgaan tot een overlevingsmechanisme. Sommige mensen storten zich op hun werk, leven op de automatische piloot of sluiten hun gevoel af. Wat ook gebeurt is dat mensen

'vluchten'  in alcohol of drugs, voortdurend boos zijn of het liefst de hele dag in hun bed willen blijven liggen. De meeste mensen kunnen dit een tijdje volhouden, maar de kans is groot dat er een moment komt dat het niet langer vol te houden is. Door tijdig hulp te zoeken kun je dit voor zijn. Ik help je graag om om te gaan met alle ingewikkelde dingen die binnen jouw gezin plaats vinden zodat je tijdig kunt kiezen voor gezondere manieren om hiermee om te gaan. 


Kinderen met gedragsproblemen, stoornissen en specifieke begeleidingsbehoeften

Door mijn achtergrond in het onderwijs en het volgen van verschillende trainingen en opleidingen weet ik veel van verschillende soorten gedragsproblemen, stoornissen of specifieke begeleidingsbehoeften die bij kinderen voorkomen. Ik help jou als ouder graag om hiermee om te gaan.

Je kunt denken aan kinderen met:

-ADHD

-autisme spectrum stoornis

-problemen rondom pesten

-slaapproblemen

-hoogbegaafdheid

-hooggevoeligheid

-eetproblemen

-problemen vanuit hechting en trauma

-agressie en angsten 

-problemen met stemming en emotie

-faalangst

-identiteitsvraagstukken tijdens de puberteit