Activiteiten

 

Zaterdag 17 november opstellingen ' kinderen met leer- en/of gedragsproblemen'

Tijd: 13:00-18:00 uur

Plaats: Wakker-bewustzijn in Alkmaar

Programma: Tijdens deze middag vertel ik over dit onderwerp vanuit het systemisch perspectief. Vanuit dit perspectief is opvallend gedrag bij kinderen een signaal voor iets wat speelt (of heeft gespeeld) in het gezin of de familie van het kind. Door de inzichten die een opstelling hierin geven, komt het kind en zijn/haar omgeving vaak meer tot rust en/of kan er met een andere blik naar het gedrag gekeken worden. Nieuwsgierig? Je kunt inschrijven als vraaginbrenger; bijvoorbeeld als ouder of leerkracht. Het kind zelf is bij de opstelling niet aanwezig. Kosten voor vraaginbrengers zijn 50 euro. 

Je kunt ook inschrijven als representant. Daar kun je veel van leren wanneer je geïnteresseerd bent in dit onderwerp. Kosten voor representanten zijn 10 euro. Ik begeleid twee of drie opstellingen deze middag. 

Aanmelden kan via estervollenga@live.nl.

 

Zaterdag 12 januari opstellingen 'ziekte & gezondheid'

Tijd: 13:00-18:00 uur

Plaats: Wakker-bewustzijn in Alkmaar

Programma: Tijdens deze middag vertel ik over het werken met ziekteopstellingen. Deze worden op verschillende manieren vorm gegeven. Ziektes en lichamelijke klachten kunnen een uiting zijn van een verstoring in een familiesysteem of een signaal zijn om iets duidelijk te maken vanuit jouw huidige leven. Met een opstelling onderzoeken we dit. Een ziekteopstelling werkt niet genezend, maar kan wel de scherpe randjes eraf halen of ervoor zorgen dat je de ziekte vanuit een ander perspectief ziet. Veel lichamelijke klachten duiken namelijk op als signaal om beter te gaan luisteren naar je lijf door bijvoorbeeld je hart meer te volgen of minder op je schouders te nemen. Je kunt je aanmelden als vraaginbrenger (50 euro) of als representant (10 euro). 

Aanmelden kan via estervollenga@live.nl.

 

Op aanvraag

Activiteiten op aanvraag zijn ook mogelijk. Je kunt denken aan:

-een familieopstelling

-een dagdeel of hele dag rondom met meerdere mensen rondom een thema, denk bijvoorbeeld aan vitaliteit, leiderschap, keuzes maken.